Home Weber APK Banden Onderhoud Airco Route

0475-476877

Vaak gooien de mensen in haast die hun auto apk, willen  keuren hun sleutel bij ons af, gelieve dit in envelop te doen met kenteken en telefoonnummer,  voor ons team stuk makkelijker , we begrijpen dat niet iedereen wilt of kan wachten. Maar voor ons achterhalen welke sleutel bij welke auto hoort en of wat de onderhoudsvraag is kost ons werktijd.

Thanx

Top 5 APK-afkeurpunten

• Banden met onvoldoende profiel

• Defecte/onjuiste verlichting

• Te lage bandenspanning

• Beschadigde ruitenwissers

• Remproblemen


Tips ter voorbereiding apk.

• Alle lampen moeten goed functioneren, zowel voor als achter

•Controleer of alle 4 je banden meer dan 1,6 mm profiel hebben

• Je ruitenwissers en ruitensproeier moeten goed functioneren.

• Alle deuren moeten goed kunnen openen en sluiten. Zowel van binnen als van buiten.

•Is jouw auto voorzien van een brandstofdop? Dan moet deze ook aanwezig zijn tijdens de keuring. Want ook dit is een keuringseis.

•Er mag geen breuk of verwering in je binnen- en buitenspiegels aanwezig zijn.

• Je uitlaat moet in orde zijn

Het zijn maar een aantal tips die je zelf al kunt weten dus.

Extra tip! Houd rekening met steekproef van de RDW

Het kan gebeuren dat je auto door de RDW wordt geselecteerd voor een steekproef. Het is wettelijk verplicht om hieraan mee te werken.

De APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) voor uw auto is in Europa wettelijk verplicht. Uw auto moet namelijk voldoen aan een aantal keuringseisen om in auto te mogen rijden. Uw auto op een geldige manier APK laten keuren kan enkel door een RDW erkend bedrijf.


Komt de APK weer om het hoekje kijken?
Weberautos Maasbracht keurt uw auto. Mochten er reparaties gedaan moeten worden die
noodzakelijk zijn voor de APK zullen we eerst met u overleggen. Uw auto wordt nagekeken
en waar nodig  in overleg gerepareerd.


Ongeveer 11 weken voor de vervaldatum van uw APK keuring krijgt u van de RDW een brief. Tot twee maanden voor de vervaldatum mag u uw auto laten keuren. Bent u te laat, dan mag u in principe enkel nog met uw auto naar de garage rijden. Uw auto is dan ook niet verzekerd, aangezien in de wet staat dat dat alleen kan wanneer hij APK gekeurd is. Wanneer bij een politiecontrole blijkt dat uw auto niet gekeurd is, kunt u een boete krijgen tot € 149.00


Weberauto's Maasbracht is een erkend keuringsstation, U kunt bij ons U auto laten keuren zonder afspraak, daar staan wij om bekend.

Wanneer u met uw auto voor een APK check gaat, zal uw auto moeten voldoen aan een aantal keuringseisen. Er zijn niet alleen algemene keuringseisen, maar ook eisen voor de spiegels, uw voorruit, de wielophanging, de vergrendeling, de carrosserie, de gordels en de verlichting. Weberautos Maasbracht kent al deze eisen en controleert of uw auto aan deze eisen voldoet. Indien er iets niet in orde is, kunnen wij dit direct voor u maken, zodat u weer veilig de weg op kunt. Bovendien doen wij dit tegen een voordelig tarief.

Is uw auto tijdens de APK-keuring afgekeurd? Raak dan vooral niet in paniek. Als uw auto niet door de keuring komt, krijgt u een keuringsrapport en heeft u 2 maanden de tijd om uw auto te laten repareren. In de tussentijd mag u niet met uw bolide rijden. Als uw auto gerepareerd is, kunt u hem laten keuren. Is hij niet binnen 2 maanden goedgekeurd? Dan krijgt u een boete. Goed om te weten: als u met een afgekeurde auto een ongeval veroorzaakt, wordt dit vaak niet vergoed door de verzekeraar. Het ongeluk kan namelijk ontstaan ​​door een defect aan uw auto.

Ons motto is altijd APK zonder afspraak. Maar we kunnen steekproeven in de loop van de dag niet overzien. Hou er rekening mee dat we dus na 15.00 uur  niet kunnen  garanderen dat APK nog lukt vóór 17 uur. Dus ons advies ben op tijd .